Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ο Αλαφούζος “την είπε” στην εξεταστική αλλά λίγοι την κατάλαβαν!

skai.001Ο Αλαφούζος άνοιξε την αυλαία της κατάθεσης των καναλαρχών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα
Τι  είπε; Πολλά και διάφορα και από τη μια τα έβαλε με την κυβέρνηση, από την άλλη προσπάθησε να κοπανήσει τους ανταγωνιστές του, ενώ από την παρ’ άλλη, ευλόγησε τα γένια του προσπαθώντας...
να παρουσιάσει μια εικόνα «οικονομικής τακτοποίησης».

Τώρα τι ακριβώς ειπώθηκε είναι λίγο δύσκολο να πει κανείς, γιατί τα λεγόμενα βγαίνουν επιλεκτικά και αποσπασματικά στα διάφορα ΜΜΕ, αναλόγως προς τα που φυσάει ο άνεμος: ΝΔ; (όχι νοτιοδυτικός, αλλά κομματικός). ΝΔ αλλά ανταγωνιστής; Α; (όχι ανατολικός, αλλά αριστερεύον).
Έτσι από την Ένωση Συντακτών μαθαίνουμε τα εξής:
Θα φέρνει τα λεφτά του από το εξωτερικό και θα δανείζεται στο εξής μόνο από ξένες τράπεζες, όχι για να κάνει το χόμπι του, αλλά για να δημιουργεί ΜΜΕ και να διατυπώνει τις φιλελεύθερες απόψεις του, έχοντας πιστούς συνεργάτες «την πλειοψηφία των 500 εργαζομένων του στον ΣΚΑΪ που συμφωνούν με τις θέσεις του σταθμού».
Αν όμως διαφωνούν, τότε ασφαλώς επιτρέπεται να ασκεί το διευθυντικό του δικαίωμα και να τους απολύει.
Αν όντως ισχύει μια τέτοια δήλωση -δήλωση λέμε, γιατί το ότι ισχύει το βλέπουμε, όλοι Σούζα!- τότε ο κος Αλαφούζος μας λέει με λίγα λόγια ότι θέλει κανάλι για να κάνει την πολιτική -και όχι μόνο- προπαγάνδα του και ΌΧΙ ελεύθερη δημοσιογραφία. Ή τουλάχιστον… ΚΑΙ κάποια ελεύθερη δημοσιογραφία, μέσα στα πλαίσια πολυφωνίας.

Όχι πως οι άλλοι δεν συμπεριφέρονται ανάλογα. Σήμερα από την ΕΡΤ Βόλου έγινε μάθημα αριστεράς υπέρ του προσφυγικού και κατά της κακιάς αστικής τάξης που κηρύσσει τον εθνικισμό για ίδια συμφέροντα! Τώρα… πως εγώ έχω καταλάβει και έχω ακούσει τη Λαγκάρντ να λέει ότι η ανάπτυξη στη Δύση θα έρθει με τους μετανάστες, αυτό είναι άλλο καπέλο. Φαίνεται η Λαγκάρντ δεν υπερασπίζεται την αστική τάξη που δημιουργεί και τους πολέμους, αλλά τους καημένους τους μετανάστες!

Αλλά εκτός από το πολιτικό χόμπι του κου Αλαφούζου, το κανάλι έχει και κι άλλα χόμπι.
  1. Περιβαλλοντικό: Τάσσεται υπέρ της κλιματικής αλλαγής και της τρομοκρατικής προπαγάνδα της. Για το κανάλι, όλα εκείνα τα ντοκουμέντα και οι μελέτες που αντικρούουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, απλά…. δεν υπάρχουν;
  2. Μαγειρική: Πάνω από 10 εκπομπές μαγειρικής για το ελληνικό κοινό που με το ζόρι πληρώνει το λογαριασμό του μάρκετ. Σε αυτές γίνεται προώθηση προϊόντων, τα περισσότερα δεν είναι ελληνικά αλλά εισαγόμενα -γάλατα, τυριά, κρέμες- τα tips των σεφ είναι επιεικώς απαράδεκτα -μαγειρεύουν με αλουμινόχαρτα, περιεχόμενο από κονσέρβες, καρκινογόνα αλλαντικά και βαλσαμικές κρέμες που αν διαβάσετε τις ετικέτες τους είναι τίγκα στη χημεία και τα συντηρητικά!
  3. Έχουμε δει σήριαλ να… τραβάς ότι νομίζεις σου περισσεύει. Από το Χάνιμπαλ μέχρι τις γυναίκες δολοφόνους -όλη η διαστροφή στην οθόνη σας. Ντοκιμαντέρ; Τα περισσότερα είναι καταστροφολογικά – ό,τι αμερικλανιά κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.
  4. Καλά για τον δημοσιογραφικό λόγο δεν έχω λόγια. Από τον Μπογδάνο στον Πορτοσάλτε και μερικούς άλλους, έχει καθιερωθεί ο όρος «ψεκασμένος» για ό,τι δεν τους αρέσει ή είναι αντίθετο με τη γραμμή του καναλιού – άρα… του Αλαφούζου.
Αλλά η πιο σημαντική δήλωση του πέρασε στα ψιλά γράμματα: Ο κ. Αλαφούζος αποκάλυψε, επίσης, ότι…
Αν ο ΣΚΑΙ δεν πάρει άδεια θα στραφεί προς τις νέες τεχνολογίες για να συνεχίσει να εκπέμπει μέσω Διαδικτύου. «Θα κάνουμε υπομονή να αυξηθεί αριθμός και να πάρουμε άδεια»
Μπράβοοο!!! Κι εμείς τι γράψαμε; Όλη η αλήθεια για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκρύπτουν! Ότι είναι απόφαση της Ε.Ε. να περιοριστούν οι συχνότητες που δίνονται για τα κανάλια και να δοθούν στην κινητή τηλεφωνία.

Και ότι τα κανάλια θα εκπέμπουν μέσω ίντερνετ – κινητής τηλεφωνίας.

Για δείτε τώρα ένα σενάριο. Είσαι ολιγάρχης. Έχεις δικό σου κανάλι με 500 εργαζόμενους. Χρωστάς της Μιχαλούς. Θέλεις να περάσεις στη νέα τεχνολογία γιατί έτσι θα είσαι συμβατός με το πολιτικό σύστημα και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσεις παλιούς λογαριασμούς και να ξεχρεώσεις, ανοίγοντας το νέο ιντερνετικό σου κανάλι πιθανά και με λιγότερους εργαζόμενους.

Ε… ο καλύτερος τρόπος είναι να πτωχεύσεις. Αλλά έτσι κόβεται η συνέχεια. Ο αμέσως καλύτερος τρόπος, είναι… να σου πάρουν την άδεια!

Γειά σου ρε Αλαφούζο!!! ΣΚΆΕΙ – Η Αλήθεια να λέγεται!!!

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: