Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τουρκία: “Σάπισαν” στο ξύλο τους «Μπορντό Μπερελί» – Η στιγμή της σύλληψης

Με εμφανή τα σημάδια απο τα γρονθοκοπήματα που δέχθηκαν τη στιγμή της σύλληψής τους, οι φωτογραφίες από τους έντεκα άνδρες των ειδικών δυνάμεων «μπορντό μπερελί» που συνελήφθησαν τη νύχτα στην Τουρκία κάνουν το γύρο του κόσμου.
 

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων (Μπορντό Μπερελί) που συμμετείχαν...
στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έγινε τον προηγούμενο μήνα, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι 11 στρατιώτες συνελήφθησαν στην περιοχή Σιρίνκιοϊ της επαρχίας Μούγλα, όχι πολύ μακριά από την Μαρμαρίδα, που βρισκόταν το ξενοδοχείο που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Δείτε τη φωτογραφία τη στιγμή της σύλληψης!
Τους στρατιώτες εντόπισε ένας κυνηγός ο οποίος ειδοποίησε τη στρατοχωροφυλακή. Ο κυνηγός υποστήριξε πως είχε πάει να κυνηγήσει αγριογούρουνα και είδε πέντε στρατιώτες καμουφλαρισμένους. Όταν τους ρώτησε γιατί βρισκόταν εκεί, αυτοί του είπαν πως μετείχαν σε άσκηση.
Η απάντηση δεν ήτνα πειστική και έτσι ειδοποίησε τη στρατοχωροφυλακή. Αμέσως κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις που κύκλωσαν την περιοχή. Με μεγάφωνα έκαναν εκκλήσεις στους πραξικοπηματίες στρατιώτες να παραδοθούν.
Οι ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν τελικά τους πραξικοπηματίες, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και drones.Οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.
 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr δείχνουν εμφανή σημάδια από ξυλοκόπημα των νεαρών καταδρομέων.





Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών.
www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: