Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κολυμπώντας σχεδίαζαν να έρθουν στην Ελλάδα οι Τούρκοι κομάντος!

Άστραψε και βρόντηξε κατά της Δύσης ο Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους και ξένους επιχειρηματίες στην Άγκυρα.

«Στο παρελθόν ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK έλαβαν άδεια να μιλήσουν μέσω βιντεοκλήσης στην Γερμανία. Ρωτώ τώρα: Δεν υποστηρίζει...
η Δύση την τρομοκρατία εδώ; Η Δύση υποστηρίζει την Δημοκρατία, το πραξικόπημα ή την τρομοκρατία;  Δυστυχώς η Δύση υποστηρίζει την τρομοκρατία και συντάσσεται με τους πραξικοπηματίες», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ηνωμένων Πολιτειών απειλείται αν η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να προσφέρει φιλοξενία στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο RaiΜews 24, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι αν δεν ελευθερωθεί το καθεστώς χορήγησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να μεταβούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Άγκυρα δεν θα σεβαστεί τη συμφωνία για το προσφυγικό που υπέγραψε με την Ευρώπη

ΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Τούρκος βουλευτής, του κυβερνώντος κομάντος του Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι στο ελικόπτερο με τους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα επέβαινε και πράκτορας της CIA.

Ο Ορχάν Ντελιγκόζ, βουλευτής του AKP, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ισχυρίστηκε ότι μαζί με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, βρισκόταν και ο επικεφαλής της CIA στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντελιγκόζ αναφέρθηκε στον Γκράχαμ Φούλερ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον σύνδεσμο ανάμεσα στον Φετουλάχ Γκιουλέν και την CIA. Οι δηλώσεις έγιναν ενώ στην Τουρκία βρισκόταν ο Αμερικανός στρατηγός Τζοσεφ Ντάνφορντ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι έντεκα άνδρες που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της ομάδας που την ημέρα του πραξικοπήματος αποπειράθηκε να συλλάβει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα ακόμα και κολυμπώντας και αυτό προκύπτει από τις απολογίες τους.

Ο Ερντογάν συνεχίζει όμως τις εκκαθαρίσεις σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

Την ίδια ώρα, μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας ξεκίνησε στο στρατιωτικό νοσοκομείο GATA στην Άγκυρα έπειτα από ένταλμα σύλληψης 100 γιατρών και στελεχών του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πηγές της προεδρίας γιατροί του νοσοκομείου με ιατρικές αναφορές τους εμπόδιζαν την ανέλιξη στρατιωτικών που δεν ανήκαν στις τάξεις του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Ερντογάν κλείνει όμως και τα δυο ανώτερα στρατιωτικά δικαστήρια της χώρας.

100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η “ΖΗΜΙΑ”

Κάτι παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει στην τουρκική οικονομία η απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον προηγούμενο μήνα.

Ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Μπουλέντ Τουφεκτσί, ανέλυσε το κόστος του πραξικοπήματος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζημιά που προκλήθηκε διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Από τη μια υπάρχουν οι υλικές ζημιές και από την άλλη υπάρχει το τουριστικό πλήγμα που δέχθηκε η χώρα, καθώς όπως είπε «το πραξικόπημα έκανε την Τουρκία να δείχνει προς τα έξω σαν μια χώρα τριτοκοσμική, κι αυτό δεν είναι καλό γιατί αποχωρούν επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: