Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Παταγώδης αποτυχία της φορολογικής διοίκησης! Αδυνατεί να μαζέψει λεφτά και οι κατασχέσεις πάνε στο βρόντο


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μπορεί σήμερα τα Μέσα Μαζικής Ύπνωσης να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εκφοβισμού των Ελλήνων, σχετικά με τις κατασχέσεις, όμως η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Από τα 4,5 εκατομμύρια οφειλέτες, μόλις... 1,7 εκατ. έχουν ενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων οι 500.000 έχουν μικροποσά (κάτω των 200 ευρώ), με αποτέλεσμα τα μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης να πηγαίνουν στράφη.

Οι προστατευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί (από κατασχέσεις) καθημερινά αυξάνονται, οι τραπεζικές κινήσεις μειώνονται με δραματικό ρυθμό, καταθέσεις αντί να έρχονται φεύγουν και όλο αυτό είναι ένα εκρηκτικό μείγμα, για το οποίο δεν μιλάει κανείς.

Αν εξαιρεθούν οι μισθωτοί που αναγκαστικά πληρώνονται μέσω τραπεζών, οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο τραπεζικό σύστημα και έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μεθόδους συναλλαγών!

Μέσα σε όλο η αύξηση του ορίου και η στάση των Ελλήνων να σπεύσουν να λάβουν το σύνολο των 840 ευρώ δείχνει ότι η τραπεζική πίστη είναι όνειρο απατηλό.

Την ίδια ώρα τα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία μόνο στο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 7 σχεδόν δις ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό οφειλών να κοντεύει να πιάσει το τριψήφιο (100 δις) εκ των οποίων πάνω από 80 δις είναι απίθανο να εξοφληθούν, αφού αφορούν χρεοκοπημένες εταιρίες, φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ πάνω από 1 εκατ. οφειλετών δεν έχουν περιουσιακά δικαιώματα με αποτέλεσμα το κράτος να μην μπορεί να εισπράξει ούτε σεντς.

 Την ίδια ώρα όλοι φοβούνται το τέλος Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθεί το ύψος των οφειλών μετά την λήξη της πρώτης δόσης της φορολογίας 2016 (οικονομικό έτος 2016) που εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί πολύ πάνω από τα 9 δις. Μόνο τον Ιούνιο (ανενεργός φορολογικά μήνας) τα χρέη προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1, 28 δις ευρώ!!!

Την ίδια ώρα άρχισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο να έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι όσους φόρους και να επιβάλλουν οι Έλληνες έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος, αντιστέκονται αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους, εισφορές και λογαριασμούς και γενικά δείχνουν με τη στάση τους πλήρη ανυπακοή
 
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: