Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Επίδειξη δύναμης με σόου δημοκρατία αλά Ερντογάν

Τουρκία: Επίδειξη δύναμης με σόου δημοκρατία αλά ΕρντογάνΣε επίδειξη δύναμης, παρουσία της αντιπολίτευσης, κατέληξε η συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη υπέρ της δημοκρατίας, τουλάχιστον όπως την εννοεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε...
στην συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, του προπυργίου του προέδρου της Τουρκίας, παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατομμύρια πολιτών που ανέμιζαν τουρκικές σημαίες.

Κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για τη συμμετοχή, όμως τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ότι έχουν γίνει προετοιμασίες για την υποδοχή 3 εκατομμυρίων διαδηλωτών.

Στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας , ο οποίος έφτασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

Απαγορεύτηκε το HDP

Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν, αλλά και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο περιστοιχισμένος από τα πρωτοπαλίκαρά του.

Η συγκέντρωση μεταδίδεται ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία. Μία τέτοια οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Εκτός της ηγεσίας του φιλοκουρδικού HDP που , αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείστηκε διότι κατά τον Ερντογάν υποστηρίζει το PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια: