Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Πόση ξεφτίλα αντέχεις ακόμη Έλληνα;;;

Ο Φούχτελ και η παρέα του σχεδιάζουν δρόμους στα Καλάβρυτα!!!

ΠΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑTΕΙΣ?  Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η... ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ 

Τεταρτοετείς φοιτητές της Αρχιτεκτονικής των Πανεπιστημίων Πατρών και Μπίμπεραχ Γερμανίας, έδωσαν ιδέες και προτάσεις για την ανάδειξη του Τόπου Εκτέλεσης των Καλαβρυτινών.

Τεταρτοετείς φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών των Πανεπιστημίων Πατρών και Μπίμπεραχ Γερμανίας, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Κατερίνα Λιάπη, Γιάννη Πατρώνη και FelixShcuman, παρουσίασαν σήμερα, Παρασκευή, 22 Ιουλίου, το πρωί στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα, προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και μέλη της Δημοτικής Αρχής, τις αρχιτεκτονικές ιδέες και προτάσεις, που εκπόνησαν, για την ανάδειξη του Τόπου Εκτέλεσης – Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την ανάπλαση σημείων και χώρων της πόλης των Καλαβρύτων και τη σύνδεση της σύγχρονης και ζωντανής πόλης των Καλαβρύτων – δια μέσου του Δρόμου (Μονοπατιού) της Θυσίας και της ανάπλασης παρακείμενων (δημοσίων και ιδιωτικών) χώρων της διαδρομής -, με το συγκλονιστικό Τόπο και Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στη Ράχη του Καπή.

Οι αρχιτεκτονικές ιδέες και προτάσεις, που παρουσίασαν οι φοιτητές με τους καθηγητές τους, είναι δώδεκα (12) περίπου, προέκυψαν από τη συνεργασία των φοιτητών και των δύο Πανεπιστημίων Πατρών και Μπίμπεραχ, την κοινή τους δουλειά και τις ιδέες και τους αρχιτεκτονικούς προβληματισμούς που συνεισέφεραν, επεξεργάστηκαν και αποτύπωσαν.

Η σημερινή παρουσίαση της δουλειάς και των αρχιτεκτονικών ιδεών και προτάσεων, των τεταρτοετών φοιτητών, των παραπάνω Αρχιτεκτονικών Πανεπιστημιακών Σχολών, γίνεται σε συνέχεια, προηγούμενης πολυήμερης επίσκεψής τους στα Καλάβρυτα, στα τέλη Οκτωβρίου 2015, περιήγησής τους στην πόλη, επίσκεψής τους και απόδοσης φόρου τιμής και σεβασμού στον Τόπο Θυσίας, στο Δημοτικό Μουσείο, στους άλλους ιστορικούς τόπους της πόλης μας και διαδρομής τους στον Δρόμο της Θυσίας, για την οποία έχουμε εκδώσει, το, από 21-10-2015, Δελτίο Τύπου του Δήμου μας.

Οι αρχιτεκτονικές αυτές ιδέες και προτάσεις των φοιτητών, θα τυπωθούν και θα εκδοθούν σε τεύχος που θα διανέμεται, σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα εκτυπωθούν σε μεγάλο μέγεθος,και θα εκτεθούν και θα παρουσιασθούν και πάλι, σε ανοικτή εκδήλωση, στους κατοίκους και στους φορείς των Καλαβρύτων.

Την παρουσίαση αυτή, των αρχιτεκτονικών ιδεών, παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος ΚαλαβρύτωνΔημήτρης Χουλιάρας, οι βοηθοί Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς και Θύμιος Φλογεράς, ο εκπρόσωπος – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Θεόδωρος Χαλμούκης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Νίκος Παπαδημητρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, μετά το τέλος, της παρουσίασης αυτής δήλωσε:“Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας, στους νέους, τεταρτοετείς, φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών των πανεπιστημίων, Πατρών και Μπίμπεραχ, για τις πολύ ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές ιδέες και προτάσεις, που μας παρουσίασαν. Οι αρχιτεκτονικές αυτές ιδέες και προτάσεις των φοιτητών, κεντρίζουν και σε εμάς το προβληματισμό και παρέχουν πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες, μαζί με άλλες ιδέες Καλαβρυτινών Αρχιτεκτόνων, θα αξιοποιηθούν από το Δήμο μας για την ανάπλαση και ανάδειξη του Τόπου της Εκτέλεσης, εφόσον εξασφαλίσουμε και τους αναγκαίους και απαραίτητους πόρους, για τούτο.

Χαίρομαι, επίσης, που τα Καλάβρυτα και ο Δήμος μας, πρωτοπορούν και πάλι και μέσα από την πρωτοβουλία και τη συνεργασία αυτή – την ιδέα της οποίας είχα – καταφέραμε να φέρουμε σε επαφή, επικοινωνία και συνεργασία τις αρχιτεκτονικές σχολές δύο μεγάλων Πανεπιστημίων, Πατρών και Μπίμπεραχ και να καταστεί δυνατή αυτή η κοινή δουλειά, συναντίληψη, ώσμωση και ζύμωση των νέων επιστημόνων φοιτητών, η οποία εύχομαι, να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς.

Να επισημάνω ότι, όλες οι προτάσεις που παρουσιάσθηκαν, αφενός μεν, δεν παρεμβαίνουν και δεν “πειράζουν” το υπάρχον σημαντικό και συμβολικό Μνημείο, στον Τόπο της Εκτέλεσης, αλλά το αναδεικνύουν και αφετέρου, προτείνουν, παρεμβάσεις ανάδειξης, εκτός από, το Δημοτικό Μουσείο και του Σχολικού Συγκροτήματος του Γυμνασίου και του Λυκείου Καλαβρύτων, του Δρόμου Θυσίας, αλλά και παρεμβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους, που δεν κατέχονται, αλλά, θα πρέπει ν’ αποκτηθούν, από το Δήμο.

Τονίζω τέλος, ότι, ολόκληρο, αυτό, το πρόγραμμα της συνεργασίας και της κοινής δουλειάς των φοιτητών των Αρχιτεκτονικών Σχολών των δύο Πανεπιστημίων, έγινε στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Καλαβρύτων, μαζί, με μεγάλο αριθμό Δήμων, απ’ όλη τη Χώρα και τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και όλες οι δαπάνες του, καλύπτονται από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, χωρίς, καμμιά, οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Καλαβρύτων ή του Πανεπιστημίου Πατρών”
 
kyklwpas.blogspot.gr
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: