Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Απαγόρευση χρήσης POKEMON GO για λόγους.... κατασκοπίας

Η Volkswagen απαγορεύει την χρήση της εφαρμογής Pokemon Go εντός των εγκαταστάσεών της στους υπαλλήλους της που εργάζονται στο αρχηγείο της εταιρείας και στα εργοστάσια, υπό τον φόβο βιομηχανικής κατασκοπείας.
Η εφαρμογή Pokemon Go απαιτεί...

την χρήση τόσο της κάμερας όσο και του GPS του κινητού τηλεφώνου. H VW φοβάται ότι στις φωτογραφίες που "αιχμαλωτίζουν" τα Pokemon μπορεί κατά λάθος (ή και όχι κατά λάθος) να περιλαμβάνονται μυστικά τμήματα των εγκαταστάσεων της, απόρρητα σχέδια ή και νέα υπό εξέλιξη αυτοκίνητα.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με την ασφάλεια των ασύρματων δικτύων. Όταν δηλαδή οι παίκτες χρησιμοποιούν το WiFi της εταιρείας, μέσω αυτών hackers θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους servers.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι οι τραυματισμοί που μπορεί να προκληθούν στην γραμμή παραγωγής από αφηρημένους εργαζόμενους που εστιάζουν στο "κυνήγι" ενώ γύρω τους πηγαινοέρχονται περονοφόρα, καρότσια με εξαρτήματα, ιμάντες μεταφοράς υλικών και άλλα εργαλεία και βαριά μηχανήματα.

Για να μη μιλήσουμε για ενδεχόμενους συμβιβασμούς στην ποιότητα της δουλειάς. Την ίδια απαγόρευση έχει εφαρμόσει και η βιομηχανία σιδήρου και μηχανολογικών εφαρμογών ThyssenKrupp, με αιτιολογία την ασφάλεια των εργατών. Η απαγόρευση ισχύει και μετά το πέρας του ωραρίου.

drive.gr

1 σχόλιο:

Blogger είπε...

Are you not playing Pokemon Go? Download Pokemon Go (Available for iOS and Android)