Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Τι γίνεται με τον Τύμβο της Αμφίπολης; Πολλές αίθουσες ανιχνεύονται εντός του τύμβου (ΦΩΤΟ)

sfhka3_b1Τα όργανα γεωφυσικών μετρήσεων του ΑΠΘ έχουν αναλάβει να «σκανάρουν» με κάθε λεπτομέρεια το σύνολο του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης, όπου εδώ και τρείς μήνες περίπου διεξάγεται η ανασκαφή που έχει φέρει στο φως το σημαντικότερο μνημείο των τελευταίων χρόνων.
Ενώ με αργούς και σταθερούς ρυθμούς – λόγω τη στενότητας το χώρου – συνεχίζεται...
η ανασκαφή στο βάθος του ορύγματος, στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου – χωρίς όμως να έχει δώσε κάτι πέρα από την στρυμονική άμμο της επίχωσης, ξεκίνησε η γεωφυσική έρευνα με τη μέθοδο της διασκόπησης με επικεφαλής τον Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. Γρηγόρη Τσόκα, (στο Τομέας Γεωφυσικής, Τμήμα Γεωλογίας) και εκτός απροόπτου σε μία – δύο εβδομάδες περίπου, θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα. Η εκτίμηση είναι ότι με αυτό το βήμα ερχόμαστε πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης.
am2
am1
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία , φαίνεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο οικοδόμημα το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους δίνοντας την εντύπωση ενός υπόγειου λαβύρινθου.
Η επιστημονική μελέτη αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά και στην συνέχεια με τη γνώση αυτών, να επιχειρήσει η ανασκαπτική σκαπάνη να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιήσει τομές για να φέρει στο φως όλα αυτά τα πιθανολογούμενα ευρήματα.
Φυσικά το ερώτημα είναι απλό…..ΤΙ ΝΙΑΟΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;;;
Για ποιον  φτιάχτηκε τέτοιο γιγάντιο ταφικό κατασκεύασμα, πιθανόν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη;;;;
paraxeno.com
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: