Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο αρχιμαφιόζος της Τουρκίας τα βάζει με την… ιταλική μαφία

Δεν έχει τον Αλλάχ του ο πολυχρονεμένος ηγέτης της γειτονικής Τουρκίας, αφού τώρα απειλεί με σοβαρή επιδείνωση και κλιμάκωση τις σχέσεις Άγκυρας-Ρωμης. «Οι Ιταλοί δικαστές, ας ασχοληθούν με τη μαφία κι όχι με τον Μπιλάλ», ήταν η δήλωση του Ερντογάν στην ιταλική RAI, δήλωση ενός στυγνού πολιτικού απατεώνα (εάν είναι... και πέραν της πολιτικής, προφανώς δεν θα το κρίνουμε εμείς, ούτε όμως αποκλειστικά η τουρκική Δικαιοσύνη) του οποίου η υποστήριξη θυμίζει μέρες «ένδοξες» στην Ελλάδα, όταν ένας άλλος – ηγέτης εννοούμε… – έλεγε «σιγά μωρέ, έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» για κομματικό κρατικό μανδαρίνο που πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» και δεν άνοιγε ούτε ρουθούνι…
Ο Μπιλάλ είναι αυτό το… ομορφόπαιδο του Ερντογάν – γούστα είναι αυτά! – που υποτίθεται πως δούλευε σκληρά για να τελειώσει το διδακτορικό του – ναι, είναι διδάκτορας – που έκανε στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια – πρέπει να του βγήκαν τα μάτια από το πολύ γράψιμο και το διάβασμα, είμαστε βέβαιοι – μόνο που ορκισμένος εχθρός του μπαμπά του, του Ρετζέπ Ταγίπ, είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Τούρκο λαοπρόβλητο για διαφθορά!
Ο ξεδιάντροπος αυτός επιχειρηματίας λοιπόν, υποστήριξε το 2013 ότι ο κανακάρης δεν πήγε για διδακτορικό, αλλά για να μεταφέρει πολύ μεγάλο ποσό εκτός Τουρκίας, προϊόν του «οικογενειακού μόχθου». Όχι, δεν το δεχόμαστε, όσοι λένε ότι ο Ερντογάν «τα πιάνει» πολύ χοντρά από κάθε δουλειά που δίνει στην κλίκα των επιχειρηματιών του ισλαμιστικού AKP, είναι… κακόψυχος, για να μην κατηγορηθούμε για περιύβριση, στην προσπάθεια να στηρίξουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ.

Έλα όμως η ιταλική Δικαιοσύνη που έχει στο φινάλε βγάλει και έναν ντι Πιέτρο και δε χρειάζεται τις ηλιθιότητες Ερντογάν για να χτυπήσει αλύπητα τη μαφία, παρότι γνώριζε πως μέλη της είχαν «εξαρτήσεις», κάτι που απειλούσε τη ζωή τους ακόμα πιο σοβαρά. Και αίμα κατέβαλλαν οι Ιταλοί δικαστές.
Όχι, ο γιόκας του Ρετζέπ Ταγίπ είναι καθαρός! Τα λεφτά τα έβγαλε με τον τίμιο ιδρώτα του, αφού όντας πολύ πιο έξυπνος από εμάς όλους τους κουτούς – άλλη κλάση ο Μπιλάλ, που πάτε ρε… –έβγαλε πολλά και έγινε και εφοπλιστής. Για να του πλήξουν την ηθική υπόσταση, είπαν μέχρι και ότι με τις δραστηριότητές του χρηματοδοτεί το ισλαμικό κράτος. Άντε να χαθείτε, μη δείτε κανέναν να προκόβει!
Και όσοι μας έχουν ζαλίσει ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν εντοπίσει λογαριασμούς των Ερντογάν στην Ελβετία, να κάτσουν στ’ αυγά τους. Ας σκεφτούν τουλάχιστον τα έξοδα της Εμινέ, αυτού του ισλαμικού μοντέλου, αυτού του προτύπου, που αν δει εμπορικό κέντρο φαίνεται πως παθαίνει παράκρουση. Λογικό, είναι κάπως πολλοί οι περιορισμοί του Ισλάμ, κάπως πρέπει να ξεδίνει η γυναίκα.
Έλα όμως που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, είναι νέος και το αίμα του βράζει! Δεν άντεξε και του τη βγήκε στο Twitter:«Σε αυτήν την χώρα, οι δικαστές ενεργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος, όχι βάσει [όσων λέει] ο πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτό ονομάζεται “Κράτος Δικαίου”».
www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: