Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αδαμόπουλος: Πάτημα για να μας βάλουν στα μνημόνια, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Συνέντευξη «καταπέλτης» παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, για την υπόθεση «Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ» δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την σιγή της ΝΔ για ένα θέμα που,όπως ο ίδιος αναφέρει, θα έπρεπε να το έχει κάνει σημαία.
«Το ελληνικό Δημόσιο έπρεπε ήδη να έχει...δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής», δήλωσε ο Γιάννης σχετικά με την νέα παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στο Kontra Channel.
Ο κ. Αδαμόπουλος, τόνισε πως ήδη το Δημόσιο θα έπρεπε να είχε κάνει παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ όπως είπε, «μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί, που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για ένα τέτοιο Εθνικό θέμα. Θα έπρεπε να το έχει κάνει σημαία της». Ενώ για τα του οίκου του, είπε πως «ο ΔΣΑ έχει συνέχεια και πρέπει να παρακολουθεί το θέμα. Αν μπήκαν εξωθεσμικοί παράγοντες και άλλα συμφέροντα πάνε να κουκουλώσουν το θέμα, αυτό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα».
Για τα παραποιημένα στοιχεία τόνισε ότι ήταν «ένα πάτημα για να έρθουν τα μνημόνια και οι συνέπειες τους και ο κ. Γεωργίου είχε μάρτυρες από την Eurostat, εκείνη την εποχή»,  συνδέοντας ουσιαστικά τους δανειστές με τις κινήσεις του κ. Γεωργίου.
Το 2011, όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έκανε μήνυση, φέρνοντας το θέμα στο προσκήνιο, πολλοί ενοχλήθηκαν και όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ. «Αν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ζητήσαμε περαιτέρω έρευνα και ακολούθησε η εξέλιξη αυτή».
Τώρα, η απόφαση δείχνει ότι πρέπει να διερευνηθεί ένα σημαντικό γεγονός που οδήγησε στην ύφεση και την κατάργηση πολλών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, τόνισε για να προσθέσει πως, «ο Άρειος Πάγος ξαναφέρνει στο συμβούλιο εφετών για νέα κρίση τον κ. Γεωργίου που ελέγχεται για ποινικές ευθύνες, αντί για πλημμέλημα».
www.thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: