Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

“Παρέμβαση” και από ξένα κέντρα υπέρ της συγκάλυψης της υπόθεσης Γεωργίου, μέσω των … FT!

Δεν είναι μόνο η ΝΔ ( ολόκληρη ;… ) με “γραμμή” Κυριάκου, και το ΠΑΣΟΚ ( εδώ, ΣΥΣΣΩΜΟ …!), που έχουν δώσει εντολή στα … “φιλικά” Μέσα, να “εξαφανίσουν” την υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ που πλέον πάει για κακούργημα και ανοίγει ξανά, παρά το κουκούλωμα από το προηγούμενα Κοινοβούλια, τον φάκελο της “ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ”, ίσως, μετά την Κύπρο, αλλά και ξένα “κέντρα”, που ενοχλήθηκαν, αν δεν... πανικοβλήθηκαν, από την ανάσυρση της υπόθεσης. Όπως γράφει στον ιστότοπο thepressroom.grο Διευθυντής του, γνωστός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης ( ήταν εκείνος που αποκάλυψε και την εντολή Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, να θάψουν επικοινωνιακά τις νέες εξελίξεις για Γεωργίου ), πριν από λίγο αναρτήθηκε ειδικό θέμα-ρεπορτάζ των Financial Times, όπου κάνουν λόγο για έντονη ανησυχία ανάμεσα στους αξιωματούχους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά από την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Επικαλούνται μάλιστα ανώνυμη πηγή από τις Βρυξέλλες.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η τότε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, (σήμερα εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου), κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον κ. Γεωργίου και παραπέμπεται εκ νέου για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, για κακούργημα.
«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι μία ευχάριστη υπόθεση. Η Κομισιόν και η ΕΚΤ την παρακολουθούν και έχουν αντιδράσει πολύ αρνητικά στην υπόθεση», δήλωσε στους Financial Times υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Για όσους δεν … “θυμούνται” να υπενθυμίσουμε ότι οι FT έχουν εντυπωσιάσει για την ευπείθειά τους σε κέντρα όπως ο Σόιμπλε, ο Ρέγκλινγκ, ή το ΔΝΤ, σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό ζήτημα, ενώ έχουν διακριθεί και για τις “μαντικές” τους ικανότητες, σε ότι έιχε να κάνει με άσκηση “μπούλινγκ” και καταστροφολογικά σενάρια, πάλι εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, από … “ανώνυμες” πηγές των Βρυξελλών, που τελικά μάλλον πλέον θεωρούνται … επώνυμες.
Το ερώτημα βέβαια είναι, πόσο … “ξένα” είναι αυτά τα κέντρα από το εξωτερικό;;;

thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: