Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε και φέτος η τρομοκρατία της αιθαλομίχλης

τρομοκρατία αιθαλομίχληΜε το που έπιασαν τα κρύα, δεν έχασαν λεπτό για να ξεκινήσουν την καθιερωμένη πλέον τρομοκρατία της αιθαλομίχλης που προέρχεται από τα τζάκια. Το στόρι, που εμπεριέχει μια δόση αλήθειας, διαδίδεται κάθε φορά για να συγκαλύψει το τέλειο έγκλημα: Χημικοί Αεροψεκασμοί και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Και πίσω από αυτά, ποιο άλλο; Το γνωστό και μη εξαιρετέο HAARP.


Τον περασμένο μήνα η θερμοκρασία στην Ελλάδα έπεσε πολύ και ξαφνικά. Ήταν οι μέρες που ξεκινούσε η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης. Κάποιοι έτρεξαν κι αγόρασαν, όσοι και όσο μπορούσαν, με την κάπως χαμηλότερη τιμή και τις υποσχέσεις τις κυβέρνησης για το επίδομα, το οποίο βέβαια ακόμα να δοθεί...

Στις 24/10/2014 συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, με εκπροσώπους των Υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υγείας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Αντιπεριφερειαρχών και εκπροσώπων από επτά (7) Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αιθαλομίχλης ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Στη σύσκεψη αυτή εξαγγέλθηκαν μέτρα όπως
  • Οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων στερεής βιομάζας.
  • Οι έλεγχοι στις εστίες καύσης (κεντρικές θερμάνσεις, αρτοκλιβάνους, βιομηχανικούς λέβητες).
  • Η υπογραφή ΚΥΑ για κανονισμό 995/2010 της Ε.Ε για την παράνομη υλοτόμηση.
  • Η υπογραφή ΚΥΑ για κανονισμό 2173/2005 της Ε.Ε περί δημιουργίας εθελοντικού συστήματος αδειών FLEGT για εισαγωγές ξυλείας στην ΕΕ.
  • Η εφαρμογή της ΚΥΑ που αφορά στη λήψη μέτρων σε περιπτώσεις επεισοδίων.
  • Η προμήθεια εξοπλισμού για τη μέτρηση αιωρουμένων σωματιδίων.
  • Η ενημέρωση ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στα ΜΜΕ ήδη είχε αρχίσει να διαφαίνεται η γνωστή μουρμούρα για την αιθαλομίχλη και τα τζάκια που την προκαλούν. Τι είχαν όμως προηγηθεί και συνέχισαν και μετά την πτώση της θερμοκρασίας; Τα γνωστά… Ιπτάμενα Τζάκια!
Από τις αρχές Οκτώβρη γράφαμε
λίγο μετά
και προς το τέλος Οκτώβρη, μόλις δυο μέρες πριν τη σύσκεψη του ΥΠΕΚΑ
Το κρύο μπορεί να σταμάτησε και να ανέβηκε ΤΕΛΕΊΩΣ ΑΦΥΣΙΚΑ για την εποχή η θερμοκρασία, η ατμόσφαιρα για μέρες να είναι αποπνικτική τόσο από τους ψεκασμούς όσο κι από την Αφρικάνικη σκόνη, που έφτανε στη χώρα μας ακόμα και με βοριά
Τα περισσότερα τζάκια είχαν σβήσει ή άναβαν ελάχιστα, αλλά ουδείς παραπονέθηκε για την ατμόσφαιρα – killer! Στο μεταξύ η Ιταλία βούλιαξε στο νερό συμπαρασύροντας εκτός από νεκρούς και την οικονομία της κι εμείς είχαμε τα ακραία «δωράκια» μας, καμιά πλημμύρα εδώ, κανένα τυφώνα εκεί, μην αναφερθώ και στους σεισμούς.

Το φαινόμενο ομπρέλα 

Έχει δίκιο ο κόσμος που παραπονιέται και λέει, “Μα ποιοι ψεκασμοί; Αφού μυρίζουμε καύσεις!” Και καύσεις θα μυρίζουμε, και καυσαέριο θα μυρίζουμε, και τις βιομηχανίες θα μυρίζουμε, κι ό,τι άλλο έχει η χαμηλή ατμόσφαιρα η οποία λόγω των ψεκασμών εγκλωβίζει τα πάντα κάτω από αυτούς. Αυτοί δημιουργούν (όπως το έλεγαν, πρόγραμμα ασπίδα) το φαινόμενο ομπρέλας, που από τη μια εμποδίζει να περάσει κάτι από πάνω προς τα κάτω -και δεν είναι η ακτινοβολία του ήλιου μόνο- από την άλλη κάνει ακριβώς και το αντίθετο: κρατάει όλη τη βρωμιά χαμηλά.
Από το 2012 είχαμε γράψει για αυτό και τα εξηγούσαμε αναλυτικά
Αν πάρετε το χρόνο να τα διαβάσετε θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και τα συμφέροντα πολλά. Αλλά ενώ λένε ότι πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος όταν έχει αιθαλομίχλη για τις επιπτώσεις στην υγεία, δεν άκουσα ποτέ ότι πρέπει να ενημερώνεται για τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, μην πω και για… τα “καυσαέρια των αεροπλάνων” όταν τους πιάνει ο οίστρος!
Και οι επιπτώσεις στην υγεία από τα βαρέα μέταλλα στους ψεκασμούς αλλά ΚΑΙ στην σκόνη, είναι τεράστιες. Φυσικά και στο περιβάλλον. Ας είναι καλά η επιστημονική κοινότητα, οι οικολογικές οργανώσεις, τα πράσινα κόμματα  και οι καιρολόγοι που έχουν στην Ελλάδα πιει το αμίλητο νερό και σιωπούν, γιατί έξω θα βρεις γιατρούς που φωνάζουν, και μετεωρολόγους, ακόμα και πιλότους που θέλουν να κοιμηθούν με ήσυχη συνείδηση.
Έτσι έχουμε δυο φαινόμενα: Ένα της ομπρέλας κι ένα της σιωπής των αμνών. Αλλά να θυμίσω, οι Ερινύες είναι γέννημα θρέμμα Ελλάδας…
Good night, and good luck
να έχετε ύπνον ανήσυχο
Η Αληκτώ σας…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: