Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πως θα εξαφανιστούν οι Ελληνικές παραλίες

1008732Σε μισό αιώνα από σήμερα δεν θα υπάρχουν πια Ελληνικές παραλίες. Θα έχουν εξαφανιστεί. Πως;

Οι Έλληνες “επιστήμονες” ανησυχούν πάρα μα πάρα πολύ για τις κλιματικές αλλαγές (πιο σικ στον πληθυντικό γιατί καλύπτει όλα τα φαινόμενα) και θεωρούν ως πλέον ευάλωτες περιοχές του πλανήτη τη Μεσόγειος θάλασσα.
Αυτά ειπώθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για τα 50 χρόνια λειτουργίας του, όπου ο καθηγητής Χρίστος Ζερεφός υποστήριξε ότι...
ειδικά στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος θα είναι δραματική με τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία. Στην ίδια ημερίδα, ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης ανέφερε ότι εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά ένα μέτρο μέσα στον επόμενο μισό αιώνα, χιλιάδες στρέμματα ελληνικών ακτών θα εξαφανιστούν.

Στην «Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή» – υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Καρόλου Παπούλια – συμμετείχαν “παγκοσμίου φήμης επιστήμονες”. Αλλά, κεντρική ομιλία ήταν η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, κα Μαρία Δαμάνακη! Από το Πολυτεχνείο στο Μουσείο Γουλανδρή μέσω πολλών κομμάτων, βεβαίως βεβαίως…
Μεταξύ των χορηγών ήταν: Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και… ο Όμιλος Σκάι, βεβαίως βεβαίως…
Κι όλα αυτά έγινα Παρασκευή και 21 Νοεμβρίου.

Κλιματολόγος της NASA λέει έρχεται περίοδος παγετώνων

abc_gma_blizzard_130210_704x396 buffaloxioniii-thumb-large
Μόλις λίγες μέρες πριν, ο κλιματολόγος της NASA, John L. Casey, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι έρχεται μια “μίνι” περίοδος παγετώνα. Πρώην μηχανικός διαστημικού λεωφορείου της NASA και σύμβουλος, εξέδωσε ένα βιβλίο με “Σκοτεινό χειμώνα: Πώς ο ήλιος προκαλεί 30ετές κύμα ψύχους”.  Προειδοποιεί ότι μια ριζική αλλαγή παγκόσμιου κλίματος είναι σε εξέλιξη, και ότι ο Al Gore και άλλοι περιβαλλοντολόγοι έχουν εντελώς λάθος. Η γη, λέει, ψύξη, ψύξη και γρήγορα. Κρύο και σκοτεινές μέρες είναι μπροστά μας. Και οι πολιτικοί πρέπει να δράσουν άμεσα (?)
Ο «Σκοτεινός Χειμώνας» έχει ήδη αρχίσει, λέει στους Αμερικάνους που έχουν ήδη χαθεί μέσα στο χιόνι. Ο Casey, που είναι πρόεδρος του Διαστήματος και Επιστημονικών Ερευνών Corp.στο νέο του βιβλίο καταρρίπτει την παγκόσμια ορθοδοξία του πλανήτη. Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο ίδιος αναφέρει, οι ωκεανοί του πλανήτη ψύχονται. Το ίδιο από το 2007 και η ατμοσφαιρική θερμοκρασία και σημειώνει ότι οι θεωρητικοί της κλιματικής αλλαγής είναι απλώς οι ίδιοι προσκολλημένοι σε λάθος θεωρία – δηλαδή, ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ανταποκρίνονται στο επίπεδο των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.
Η συνέντευξη του είναι λεπτομερέστατη και μπορείτε να την διαβάστε όλη εδώ
Φυσικά η δικιά μας απορία είναι γιατί δεν υπάρχει απολύτως κανένας αντίστοιχος αντίλογος στην Ελλάδα και οι μόνοι επιστήμονες που παίρνουν θέση για το κλίμα, είναι αυτοί που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις Ομπάμα/Ρόκφελερ/Ρόθτσαϊλτς και ΣΙΑ. Και φυσικά έχουν όλη την κάλυψη των ΜΜΕ με αρχηγό τον “περιβαλλοντικό” όμιλο του Σκάι, που δεν χάνει ούτε λεπτό για να προπαγανδίσει τις “δράσεις” του (τι καλοί που είναι) για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής της κλιματικής αλλαγής που… «θα εξαφανίσει» τις παραλίες μας! Δεν θα εξαφανιστούν, όμως, οι τράπεζες που, αν και υπάρχει στενότητα ρευστού, πρώτες και καλύτερες δίνουν δάνεια για ΑΠΕ και το “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” -πρόγραμμα για να κάνετε πράσινο το σπίτι σας -αλλαγή κουφωμάτων, τζακιών, ενέργειας κλπ
Όμως παρόλο που στην Αμερική οι φωνές για το κλίμα είναι δυο, παρόλο που στη Ρωσία οι επιστήμονες συμφωνούν με τον κλιματολόγο της NASA περί επερχόμενου ψύχους, ουδείς από αυτούς μιλάει για την παγκόσμια χειραγώγηση καιρού. Γιατί οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα σε Δημοκρατικούς της κλιματικής αλλαγής και Ρεπουμπλικάνους που δεν την παραδέχονται, αλλά οι Αυστραλοί με τους παρατεταμένους καύσωνες, η Ευρώπη με τα ακραία φαινόμενα και η Αφρική με την παρατεταμένη και μόνιμη πλέον ξηρασία, είναι όλη στο έλεος των ψεκαστών – χαρπιστών.
Όσο για την Ελλάδα… Ναι, οι παραλίες της θα εξαφανιστούν, αλλά για άλλους λόγους. Ή θα γίνουν τσιμέντο από μεγάλες ξένες τουριστικές επιχειρήσεις ή θα πουληθούν στους ΚΑΤΑΡαμένους πρίγκιπες. Πάντως για να βουλιάξουν στο νερό, θα μας χρειαστούν μερικά ακόμα ρίχτερ και καναδυό τσουνάμι.
Αλήθεια, ο Al Gore που φωνάζει ότι ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων, γιατί αγόρασε πανάκριβο παραλιακό σπίτι; Δεν ερχόταν καλύτερα στην Μακρινίτσα;

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: