Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Έχει τελειώσει οριστικά η ΝΔ…

ndnew
Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ήταν για τη ΝΔ μοιραίες. Η ήττα της ήταν στρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. υπήρξε και η ήττα της το 1981, που οδήγησε τότε στη σχεδόν 30χρονη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη φορά η συντριβή της αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη:...
είναι ΚΑΙ αριθμητική, ΚΑΙ πολιτική, αλλά ΚΑΙ ψυχολογική! Ο λαός της ΝΔ την έχει πλέον οριστικά εγκαταλείψει. Κάτι ξέρουμε που μιλάμε με πολλούς παλιούς (και τελείως απογοητευμένους) Νεοδημοκράτες: δεν θέλουν πια τη ΝΔ, δεν τους εκφράζει, την θεωρούν κάτι χειρότερο από «φθαρμένο προϊόν», όπως είχε πει κάποτε ο Γιάννης Λούλης…
 
Η ΝΔ υπέστη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τέσσερις συνεχείς ντροπιαστικές ήττες: στις ευρωεκλογές του 2014, στις πρόωρες εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και στις πρόσφατες (πρόωρες πάλι) εθνικές εκλογές… Στις ήττες της αυτές θα πρέπει να προσμετρηθεί και η ουσιαστική της ήττα στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από τη βουλή, τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η τότε κυβέρνηση ανεξήγητα επέσπευσε τη διαδικασία εκλογής του και ηττήθηκε κατά κράτος! Όπως λοιπόν συνέβαινε παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα η ΝΔ αποκτά το σύνδρομο του ηττημένου, το σύμπλεγμα του «loser», απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα…
 
Είναι πολύ χαρακτηριστικό τι συνέβη αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Αντί, μετά τη συντριβή του, ο Σαμαράς να παραιτηθεί άμεσα από πρόεδρος της παράταξης… αυτός (εκτός πραγματικότητας) παρέμεινε «γαντζωμένος» στην καρέκλα, για να «δικαιωθεί», όπως ισχυριζόταν ο ίδιος!!! Το άτομο αυτό ζει σε άλλο σύμπαν. Τελικά, «δικαιώθηκε» με την απίστευτη ταπείνωσή του από τον Τσίπρα στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και έφυγε νύχτα… Επτά ολόκληρους μήνες οι Τσιπροκαμμένοι οδηγούσαν την Ελλάδα στα βράχια και εκεί στη ΝΔ, βαθιά νυχτωμένοι, ζούσαν στον κόσμο τους!
 
Το αποτέλεσμα, νομοτελειακό. Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου ακόμα 200.000 Έλληνες πρώην (πια) ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκατέλειψαν!!! Ούτε ο περιβόητος «Βαγγέλας» κατάφερε να τους συγκρατήσει. Όλοι αυτοί εγκατέλειψαν αηδιασμένοι μία μεγάλη άλλοτε παράταξη, που κατάντησε «παραμάγαζο» του Τσίπρα. Σχεδόν… δύο εκατομμύρια Έλληνες άφησαν τη ΝΔ στον κόσμο της μετά το 2004!!! Ναι, τόσους ψηφοφόρους έχασε (οριστικά πλέον) το αυτιστικό κόμμα, που περιμένει «σωτηρία» από τον κάθε Άδωνι και τον κάθε Κυριάκο… Η περαιτέρω συρρίκνωσή του είναι βέβαιη. Η διάσπασή του, προ των πυλών.
Ησαΐας Κωνσταντινίδης
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: