Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ποιο είναι το θέμα του Νταβός το 2016; Ό,τι και τα προηγούμενα της παγκόσμιας ελίτ!

Στο τέλος του πρώτου μήνα κάθε χρόνου γίνεται στο Νταβός η συνάντηση της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ για να αποφασίσουν τις τύχες όλων των λαών


Καταφθάνουν από κάθε μεριά της γης με τα πανάκριβα ιδιωτικά αεροπλάνα τους ή με ελικόπτερα και μετά συζητούν πως θα σώσουν το κλίμα, τους λαούς από τη φτώχεια, και πότε θα έρθει η ανάπτυξη που οι ίδιοι έχουν φρενάρει. Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντια και οι συζητήσεις, άλλες δημόσιες και άλλες κεκλεισμένων των θυρών, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Μπίλντερμπεργκ.

Το δελτίο τύπου για την επερχόμενη συνάντηση με τίτλο:...

Ποιο είναι το θέμα του Νταβός το 2016;

Πάνω από 2.500 ηγέτες από τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των μέσων ενημέρωσης και των τεχνών θα συμμετάσχουν στο 46 ο Ετήσιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, στην Ελβετία, στις 20 – 23 Ιαν. Το θέμα της συνάντησης είναι «Διαφεντεύοντας την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».
Προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις προήγαγαν την ανθρώπινη πρόοδο μέσω νέων μορφών παραγωγής ενέργειας, τη μαζική παραγωγή και την επεξεργασία των πληροφοριών. Χτίζοντας ένα πανταχού παρόν Mobile Internet, μικρότερους, φθηνότερους και πιο ισχυρούς αισθητήρες, καθώς και την τεχνητή νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ολοφάνερη, με την ταχύτητα, την κλίμακα και την δύναμη με την οποία μετατρέπει ολόκληρο το σύστημα της παραγωγής, της διανομής, της κατανάλωσης – και ενδεχομένως την ίδια την ουσία της ανθρώπινης φύσης.
«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στον κόσμο σήμερα, και πιστεύω ότι μία από τις πιο έντονες και εύστοχες θα διαμορφώσει την “Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση”- που καθοδηγείται από την ταχύτητα, το εύρος και την πληθώρα “συστημάτων καινοτομίας” της τεχνολογικής αλλαγής που είναι σε εξέλιξη. Οι προκλήσεις είναι τόσο δύσκολες, όσο οι ευκαιρίες είναι επιτακτικές. Πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη και παγκόσμια κοινή κατανόηση του πώς η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας και των μελλοντικών γενεών, επιφέρει τη μετατροπή των οικονομικών, κοινωνικών, οικολογικών και το πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας, γιατί θα διαμορφώσει το συλλογικό μας μέλλον ώστε να αντικατοπτρίζει τους κοινούς μας στόχους και αξίες», δήλωσε ο Klaus Schwab, ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Κεντρικές ερωτήσεις που θα ζητηθούν από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση περιλαμβάνουν: πώς αυτή θα μετατρέψει τομείς της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της κινητικότητας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης; Πώς μπορεί η τεχνολογία να αναπτυχθεί με τρόπους που συμβάλλουν στην ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να επιδεινώσει την ανεργία και την εισοδηματική ανισότητα; Πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση παγκόσμιων κοινών προβλημάτων από την αλλαγή του κλίματος μέχρι τη δημόσια υγεία; Πώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα μετατρέψουν το παγκόσμιο τοπίο της ασφάλειας; Πώς μπορούν οι κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ικανούς θεσμούς να λαμβάνουν αποφάσεις, όταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πιο περίπλοκες, κινούνται γρήγορα και διασυνδεδεμένες όσο ποτέ;
Λαμβάνοντας ένα διαμορφωτικό ρόλο στη διαμόρφωση της συζήτησης στην ετήσια συνεδρίαση του 2016 θα είναι οι συμπρόεδροι:
  • Mary Barra, Διευθύνων Σύμβουλος, της General Motors, ΗΠΑ
  • Sharan Burrow, Γενικός Γραμματέας, Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), Βέλγιο
  • Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος, Microsoft, ΗΠΑ
  • Hiroaki Nakanishi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Hitachi, Ιαπωνία
  • Tidjane Thiam, Διευθύνων Σύμβουλος, Credit Suisse, Ελβετία
  • Amira Yahyaoui, ιδρυτής και πρόεδρος, Al Bawsala και Παγκόσμιος διαμορφωτής του Hub Τύνιδα
Μεταξύ των 2.500 συμμετεχόντων στην επόμενη Ετήσια Συνέλευση της Εταιρείας θα είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων από τις εταιρείες 1,000 μελών του Φόρουμ, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες των διεθνών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών και θρησκευτικών οργανώσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των μέσων ενημέρωσης και των τεχνών. Παράλληλα θα συμμετάσχουν ηγέτες από άλλα φόρουμ, όπως τα Global Shapers, Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, Young Global Leaders και Technology Pioneers.
Το πρόγραμμα της Ετήσιας Συνέλευσης περιλαμβάνει πάνω από 250 συνεδρίες εκ των οποίων πάνω από 100 θα αναμεταδίδονται ζωντανά. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει επίσης τις εργασίες του φόρουμ για την αξιοποίηση της δημόσιας-ιδιωτικής συνεργασίας σε εννέα βασικούς τομείς-πρόκληση.
Και μετά θα ακούσετε τους Τσίπρα, Σταθάκη και άλλους συμπολιτοαντιπολίτευσης να σας μιλούν για καινοτόμες ιδέες, νέες τεχνολογίες, ρομποτική και δεν συμμαζεύεται, ενώ εσείς περιμένετε να έρθει ανάπτυξη.

Ποιο είναι το θέμα του Νταβός το 2016; Ό,τι και τα προηγούμενα της παγκόσμιας ελίτ! Πως θα σας αφανίσουμε αργά και οδυνηρά!

46 χρόνια συναντιούνται, όχι για να λύσουν παγκόσμια προβλήματα -που εξάλλου οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει- αλλά να εκτιμήσουν τα πεπραγμένα και να χαράξουν την πορεία της επόμενης χρονιάς που θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο τους – τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, μαζί με τον ΟΗΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: