Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το “σπασμένο ρολόι” της συντέλειας του κόσμου δείχνει 12 παρά 3

Το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of Atomic Scientists, που έχει δημιουργήσει το Ρολόι της Αποκάλυψης, προειδοποίησε ότι «η πιθανότητα παγκόσμιας καταστροφής παραμένει πολύ αυξημένη»


Το ειδικό αυτό ρολόι που από το 1947 καταγράφει το “ζεστό” ή “κρύο” του λεπτοδείκτη προς τη μέρα της Αποκάλυψης, φυσικά δεν κινείται μόνο του.  Το διαχειρίζεται το Bulletin of Atomic Scientists, για το οποίο εργάζονται 16 επιστήμονες που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ...


Το Συμβούλιο Πυρηνικών Επιστημόνων το 1947 δημιούργησε αυτό το ρολόι που τότε συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά όπλα.

Από τότε που φτιάχτηκε, δηλαδή λίγο μετά τη χρήση της ατομικής βόμβας στο τέλος του β΄Π.Π., πήγε στα δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα το 1953, όταν οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να κατασκευάσουν βόμβα υδρογόνου, ενώ απομακρύνθηκε στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα το 1991, όταν τερματίστηκε ο ψυχρός πόλεμος.

Όπως κάθε σπασμένο ρολόι λέει δυο φορές τη μέρα την ώρα σωστά, έτσι κι αυτό προειδοποιεί για τους κινδύνους

Το 1991 μπορεί να τερματίστηκε όχι ο ψυχρός πόλεμος, αλλά το θέατρο που λεγόταν ψυχρός πόλεμος, το 1987 μπορεί οι Κορμπατσόφ και Ρήγκαν να υπέγραψαν μείωση πυρηνικών όπλων και αφοπλισμό, αλλά το 1992 μπήκε σε λειτουργία το HAARP στις ΗΠΑ. Τι έκανε το ρολόι τότε; Καλά ευχαριστώ. Όπως κάθε σπασμένο ρολόι που λέει δυο φορές τη μέρα την ώρα σωστά, έτσι κι αυτό προειδοποιεί επιλεκτικά για τους κινδύνους.

Αλλά μιας και τα πυρηνικά δεν είναι στο πρωτοσέλιδο της Doomsday, ειδικά μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις και παρά την γκρίνια του Ισραήλ, το ρολόι βρήκε άλλο λόγο αυτή τη φορά να μετακινηθεί, στο παρά τρία: Η Υπερθέρμανση του Πλανήτη!

Ναι. Από πέρσι ο πλανήτης κοντεύει να σκάσει από τη ζέστη. Δεκάδες οι νεκροί από τα χιόνια στις ΗΠΑ και στους 100 κι ανεβαίνουμε στην Ασία.

Βέβαια, οι νομπελίστες μας, διεξάγουν δική τους έρευνα όσον αφορά τα πυρηνικά και τα πράγματα είναι πολύ καθησυχαστικά, αλλά…
στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, παίρνουν τη βοήθεια της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση Ομπάμα, NASA…
Οπότε κοιμηθείτε ήσυχοι. Δεν πρόκειται για επιστημονική έρευνα, πρόκειται για μια ακόμα καθαρά τρομοκρατική προπαγάνδα, που, λόγω μη σοβαρού αντικειμενικού φόβου, των πυρηνικών, έστρεψε το ρολόι προς Αλ Γκορ μεριά και την κλιματική αλλαγή.

Τα πυρηνικά όπλα μπορούν να καταστρέψουν μεγάλο μέρος του πλανήτη, σκορπώντας το θάνατο μαζικά και οι συνέπειές τους συνεχίζονται για δεκαετίες.

Τα υπερόπλα που βασίζονται στην τεχνολογία Τέσλα, κάνουν το ίδιο με πιο αργό ρυθμό, σιωπηλά, αθόρυβα, στα… μουλωχτά, όπως λέμε σε απλή γλώσσα και οι συνέπειες τους είναι ανεκτίμητες, πολλές ίσως δεν έχουμε δει ακόμα. Σωστά, οπότε, δείχνει το ρολόι παρά τρία, μόνο για απατηλή δικαιολογία. Αν δε, προσθέσουμε και τους κινδύνους από τα πειράματα των διαφόρων CERN αυτή τη στιγμή -Ευρώπης, Αμερική και Κίνας- οι δείκτες του ρολογιού θα έπρεπε να είναι στο ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα. Αυτά τα πειράματα αν στραβώσουν, δεν θα υπάρχει ψυχή να κουνήσει τον λεπτοδείκτη, δεν θα υπάρχει καν το ρολόι το οποίο θα ψάχνει να βρει αν διαλύθηκε στην ύλη του μάτριξ ή έξω από αυτό… Ούτε οι ψεύτες, ούτε οι κλέφτες που τον πρώτο χρόνο χαίρονται, θα υπάρχουν.

Δεν θα υπάρχει ούτε καν ο χρόνος…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: