Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ: Δίνουμε μάχη για να μην πέσει η εθνική σύνταξη κάτω από τα 384 Ευρώ

katrougalos2Σκληρή χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτο, δηλαδή να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι... δεν έχει αυταπάτες για τη διαπραγμάτευση, όμως στάθηκε στο γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους προηγούμενους, ότι συνέταξε η ίδια το σχέδιο της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό και όχι η τρόικα.
Ο υπουργός Εργασίας υπερασπιζόμενος το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό είπε: «Ίδιοι κανόνες για όλους, Από το Βενιζέλο έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο. Το ΙΚΑ δίνει συντάξεις με 930 διαφορετικους τρόπους! Πρέπει να δίνουν με έναν. Πρέπει όλοι να έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν πάμε να κάνουμε οριζόντιες μειώσεις όπως οι προηγούμενοι. Ανάλογα με το τι έχεις μαζέψει από τις εισφορές σου, θα παίρνεις και σύνταξη. Θα παίρνουν όλοι τα 384 και μετά θα είναι ανάλογα των εισφορών».
Σχετικά με τις κατώτατες συντάξεις, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: «Έχουμε μία σκληρή διαπραγμάτευση. Οι εταίροι μας θέλουν η ασφάλιση να έχει χαρακτήρα «ό, τι δίνεις παίρνεις». Εμείς θέλουμε να έχει πιο κοινωνικό, διανεμητικό χαρακτήρα. Θα υπερασπίσουμε αυτό που θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο για εμάς: Δηλαδή να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Είναι αδιαπραγμάτευτο το 384 και η 15ετία. Θα μπορούν να βγαίνου στη σύνταξη είτε στα 67 με 15 χρόνια, είτε στα 62 με 40, είτε όσοι βγαίνουν με όριο ηλικίας, όπου είναι το όριο. Πριν τα 67 θα δίνουμε προνοιακό επίδομα 360 ευρώ».
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε και τις επικουρικές», ξεκαθάρισε  ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος σε ένα ακόμη θέμα που «καίει» τους συνταξιούχους.  
«Θα βάλουμε κόφτη σε εισφορές και φόρους» αποκάλυψε ακόμη ο υπουργός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συννενόηση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επιπρόσθετα, έριξε ευθύνες στις προηγούμενς κυβερνήσεις σχετικά με τα αποθεματικά των Ταμείων.
Ακολούθως και σε σχέση με την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη, απάντησε πως αυτή είχε βασιστεί σε υπερβολική αισιοδοξία από την πλευρά της κυβέρνησης. 
Σχετικά με το ζήτημα της ενοποίησης των Ταμείων είπε: «Έχουμε προβλέψει πως όποιος έχει δώσει παραπάνω, θα τα πάρει πίσω στη σύνταξη».
www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: