Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Λεφτά υπάρχουν για το βόλεμα!!!Η Χαρά Καφαντάρη βόλεψε και την κόρη της

Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ενα νέο κρούσμα νεποτισμού στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν τα
«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με πρωταγωνίστρια βουλευτίνα του, η οποία, όπως φαίνεται, έχει... αποφασίσει να αποκαταστήσει επαγγελματικά όλη την οικογένειά της, μέσω του Δημοσίου, προκαλώντας ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις. Πρόκειται για τον διορισμό της Μελπομένης Αργυρίου, κόρης της βουλευτίνας της Β’ Αθηνών του κυβερνώντος κόμματος, Χαράς Καφαντάρη, στο πολιτικό της γραφείο, με την ιδιότητα της επιστημονικής συνεργάτιδας.
 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015, μετά τις εκλογές, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για αυτοπεριορισμό με την καθιέρωση διορισμού μόλις ενός επιστημονικού συνεργάτη και δύο μετακλητών ανά βουλευτή. Στόχος ήταν τα μέλη της Κ.Ο. να κάνουν πρώτα το βήμα περιορισμού των κρατικών δαπανών, περικόπτοντας μέρος των προνομίων τους.
Η κυρία Καφαντάρη μπορεί να ακολούθησε τις συγκεκριμένες πρωθυπουργικές εντολές, δεν άκουσε όμως όσα ελέχθησαν για καταστολή της «οικογενειοκρατίας» στο Δημόσιο και της κατάληψης του κράτους από «ημετέρους», που είχε θέσει ο πρωθυπουργός ως έναν από τους βασικούς στόχους της διακυβέρνησής του. Ετσι, ακολουθώντας το κλειστό «έθιμο» των συναδέλφων της από τα άλλα, «παλιά» και «συστημικά» -όπως τα αποκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ- κόμματα, διόρισε στο βουλευτικό της γραφείο την κόρη της, αποκαθιστώντας τη με αυτόν τον τρόπο επαγγελματικά, έστω και προσωρινά, καθώς η τελευταία πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε. Σημειώνεται ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες των μελών του Κοινοβουλίου λαμβάνουν έναν ικανοποιητικό -για καιρούς κρίσης- μηνιαίο μισθό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στα 1.900 με 2.000 ευρώ μεικτά και 1.300 με 1.500 ευρώ καθαρά.
ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
Η Μελπομένη Αργυρίου, βέβαια, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, φάνταζε ως η καταλληλότερη στα μάτια της μητέρας της, όχι μόνο γιατί είναι ο πλέον έμπιστος άνθρωπος που θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτά τα καθήκοντα, αλλά και γιατί διαθέτει πολιτική κρίση και άποψη, κάτι που έχει φανεί από την ενασχόλησή της με τα κοινά. Συγκεκριμένα, μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δραστηριοποιήθηκε έντονα στα πράγματα της περιοχής της. Ειδικότερα, με την παρότρυνση της μητέρας της, έθεσε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος Χολαργού-Παπάγου, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του «Δικτύου Πολιτών» στις εκλογές του 2014.
Η ίδια από την εποχή των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, μάλιστα, συμμετείχε στην εκστρατεία 150 μελών του κόμματος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Τάσης για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, διαγραφή του κρατικού χρέους, κατάργηση των Μνημονίων, εφαρμογή όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων και ματαίωση κάθε σχεδίου για υπογραφή νέου Μνημονίου, το οποίο, αν ερχόταν στη Βουλή, θα καταψηφιζόταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της κυρίας Καφαντάρη παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση της επιστημονικής συνεργάτιδας, με αρκετούς να συνδέουν αυτή την εξέλιξη με τον διορισμό του πατέρα της, Αργύρη Αργυρίου, σε κρατικό φορέα.

Διαβάστε την απάντηση της Χαράς Καφαντάρη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Την τοποθέτηση της Μελπομένης Αργυρίου επιβεβαίωσε και η ίδια κ. Χαρά Καφαντάρη, ύστερα από επικοινωνία που είχαν μαζί της τα «Π», προσθέτοντας ότι «τώρα όμως δεν υπάρχει». «Αυτό έγινε για έξι μήνες, όταν ήμουν στην εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, που ήθελα έναν δικό μου άνθρωπο, επειδή είχαμε διαβαθμισμένα έγγραφα», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», το όνομα της κόρης της κ. Καφαντάρη εμφανίζεται ακόμα στους καταλόγους των επιστημονικών συνεργατών που διατηρεί η Βουλή στα αρχεία της (με βάση τους οποίους καταβάλλεται η μισθοδοσία των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων).
Σάλος από την πρόσληψη του άνδρα της σε εταιρεία-φάντασμα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Χαρά Καφαντάρη απασχολεί με τους διορισμούς συγγενικών της προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε πολιτικό και κοινωνικό σάλο η τοποθέτηση του συζύγου της, Αργύρη Αργυρίου, σε κρατική εταιρεία-φάντασμα. Συγκεκριμένα, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοπαγούς εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.), που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας - έργο που έχει ακυρωθεί λόγω της ρήξης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, μετά και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις. Η τοποθέτηση του κ. Αργυρίου, ο οποίος είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, λόγω της στενής συγγενικής του σχέσης με μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ο κ. Αργυρίου δήλωσε ότι θα εργάζεται αμισθί ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: