Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα

lafazanis

Στα ΤΕΣΣΕΡΑ ο Τσίπρας στους Δανειστές !
 
O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να αποτρέψει τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο, που φέρεται να σχεδίαζε η Αριστερή Πλατφόρμα (νυν Λαϊκή Ενότητα), που τότε ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των δραματικών εξελίξεων του περασμένου καλοκαιριού μπαίνει...
με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, TVXS, το οποίο αποκαλύπτει ότι με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο, λόγω φόβων για εισβολή από την πλευρά Λαφαζάνη. Το δημοσίευμα έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις νέες αποκαλύψεις Στουρνάρα στον ΣΚΑΙ και έρχεται να φωτίσει μία ακόμα πτυχή των καταιγιστικών γεγονότων που παρ' ολίγον να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός του κοινού νομίσματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να αποτρέψει τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο, που φέρεται να σχεδίαζε η Αριστερή Πλατφόρμα (νυν Λαϊκή Ενότητα), που τότε ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το TVXS υποστηρίζει -επικαλούμενο πληροφορίες- ότι όταν ο κ. Τσίπρας πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να "απαλλοτριωθούν" τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο, σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να αποτραπεί κάθε επιχείρηση εφόδου. Τότε στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν αποθέματα ύψους 10 δισ. ευρώ, με τα οποία η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, κατόπιν έγκρισης της ΕΚΤ. Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες απάντησαν: "Ουδέν σχόλιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: