Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Η κρατική περιουσία ρημάζει και η κυβέρνηση δίνει 68,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για ενοίκια (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Απίστευτα ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλά το ελληνικό δημόσιο την ώρα που η κρατική περιουσία ρημάζει ανεκμετάλλευτη.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση της Αριστεράς που είχε υποσχεθεί... το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών της χώρας περιορίζοντας τις περιττές σπατάλες τελικά επέλεξε τον δρόμο που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντί να «κόψει» κρατικές δαπάνες επέλεξε να πετύχει τους μνημονιακούς στόχους ρίχνοντας εξ ολοκλήρου το βάρος στα συνήθη υποζύγια. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι κλήθηκαν για μια ακόμα φορά να πληρώσουν τα σπασμένα μιας κακής διαπραγμάτευσης.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης το Δημόσιο καταβάλει για την στέγαση Υπηρεσιών Κεντρικής Διοίκησης (περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καθώς και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές) 5.710.696 ευρώ το μήνα ήτοι 68.528.352 ευρώ.

Δηλαδή, όσο ήταν η «μαύρη» τρύπα που για να καλυφθεί ζητήθηκε η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Να σημειωθεί ότι μόνο το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η υπηρεσία που υποτίθεται είναι αρμόδια για το νοικοκύρεμα των δημόσιων ταμείων, πληρώνει 1.984.551 ευρώ το μήνα ήτοι 23.814.612 ευρώ το χρόνο την ώρα δεκάδες κρατικά ακίνητα – όπως το «Κεράνης» στον Πειραιά ή το ακίνητο στου Ρέντη - … αραχνιάζουν

του Γιάννη Μητάκη - για το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: