Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συρία προς ΟΗΕ για τις Γαλλοαμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές: «Πάνω από 140 άμαχοι νεκροί»

syria«Αιματηρές σφαγές»: Η Συρία καλεί τον ΟΗΕ για τις αεροπορικές επιδρομές Γάλλων και ΗΠΑ – Ξεπερνούν τους 140 νεκρούς απάχους
Η Συρία απαιτώντας την ανάληψη δράσεων του ΟΗΕ λέει ότι γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν πάνω από 120 αμάχους κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών την Τρίτη κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα. Οι θάνατοι...
ήρθαν μόλις μία ημέρα μετά από τις αμερικάνικες εναέριες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε επιπλέον 20 άτομα στην Ιεράπολη Συρίας.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε επιστολές προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που προς το παρόν είναι η Ιαπωνία.
Η Δαμασκός θέλει τον οργανισμό να εξετάσει τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τη Γαλλία, στο χωριό Toukhan Al-Kubra, που βρίσκεται κοντά στην τουρκο-συριακά σύνορα και την πόλη της Ιεράπολη Συρίας.

«Η γαλλική άδικη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 120 αμάχους, οι περισσότεροι από αυτούς είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, εκτός από τους δεκάδες τραυματίες πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι επίσης παιδιά και γυναίκες, ενώ η τύχη δεκάδων άλλων πολιτών που ακόμα κάτω από τα συντρίμμια είναι άγνωστη ακόμα», έγραψε ο Σύρος Υπουργείος Εξωτερικών, όπως αναφέρθηκε από το συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αριθμός των νεκρών στην Toukhan Al-Kubra ήρθε μόλις μία ημέρα μετά, όταν αμερικάνικα πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν περίπου 20 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ενώ πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν μέσα και γύρω από την Ιεράπολη της Συρίας.

«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις δύο αιματηρές σφαγές που διαπράχθηκαν από τα γαλλικά και αμερικάνικα πολεμικά αεροσκάφη και εκείνων που συνδέονται με τον λεγόμενο διεθνή συνασπισμό που στέλνουν τους πυραύλους και τις βόμβες τους στους πολίτες, αντί να τους κατευθύνουν προς τις τρομοκρατικές συμμορίες … Η Συρία επιβεβαιώνει επίσης ότι εκείνοι που θέλουν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία στα σοβαρά θα πρέπει να συντονίζονται με την κυβέρνηση της Συρίας και του στρατού», πρόσθεσε το υπουργείο.

Στην επιστολή του, ο Σύρος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι καταδικάζει τη συνεχιζόμενη στήριξη από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κατάρ σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Al-Nusra Front και Jaish Al-Islam, παρότι αυτές οι ομάδες έχουν σαφείς δεσμούς με το ισλαμικό κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) και της Αλ-Κάιντα.

Υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει καταλάβει ότι όλο αυτό το σκηνικό γίνεται για να πέσει ο Άσαντ; Τόση «αστοχία» με τόσο εξελιγμένα υψηλής ακρίβειας όπλα, πως δικαιολογείται;

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: