Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Αραούζου: "Αυτή ήταν η θέση που άξιζα"

Την 11η θέση κατέκτησε η Κέλλυ Αραούζου στα 10.000 μέτρα ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ακούστε τι είπε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103,3, Γιάννη Λαμπίρη.

Για την 11η θέση στην οποία τερμάτισε:...
"Η πίστη μου ήταν για την οκτάδα. Αν ήμουν μέσα στην οκτάδα, ίσως να μην δάκρυζα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα το 100% του εαυτού μου και θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Αυτό ίσως με στενοχωρεί περισσότερο, γιατί αν είχα κάνει κάποιο λάθος, θα έλεγα ότι μπορώ να το διορθώσω. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να διορθώσω κάτι. Αυτή ήταν η θέση που άξιζα σε αυτό τον αγώνα και αυτή πήρα".

Για το γεγονός ότι ήταν 6η στα 7,5 χιλιόμετρα: "Υπήρχε έντονη κόντρα μπροστά με αρκετή επαφή και έτσι ακυρώθηκε στο τέλος και η Ιταλίδα. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω, εκείνη την ώρα είναι περίεργα τα πράγματα στην κούρσα, ίσως το βλέπετε διαφορετικά απ” έξω, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και όλες κυνηγάνε το πρώτο. Αυτό πρέπει να το έχετε όλοι στο μυαλό σας, όλοι πάνε για το πρώτο. Κανείς δεν πάει για το δεύτερο".

Για το αν έχει κίνητρο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο: "Είναι μακριά, είναι και κοντά οι επόμενοι Ολυμπιακοί. Συνεχίζουμε για άλλα τέσσερα χρόνια, όσο μας βοηθάει η Πολιτεία και όπως μπορούμε, γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αν δεν είχαμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, δεν θα φτάναμε εδώ, δεν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς. Και μόνο αν συνεχίσουν να μας βοηθούν, θα βρισκόμαστε στο προσκήνιο¨".

Για την αυριανή προσπάθεια του Σπύρου Γιαννιώτη στο ίδιο αγώνισμα: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Η θέση που θα πάρει αύριο, από πρώτη μέχρι 25η, δεν έχει καμία σημασία, γιατί ο Σπύρος έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές τι αθλητής είναι. Και λέμε το ότι είναι μεγάλος αθλητής ίσως να ακούγεται λίγο γραφικό, αλλά ο μεγάλος αθλητής φαίνεται στη διάρκειά του και ότι στις δυσκολίες έχει καταφέρει να ξανασηκωθεί".

www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: