Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Συναγερμός στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Σώματα Ασφαλείας για ενδεχόμενες επιθέσεις του ISIS

Αξιωματικοί νευραλγικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβάλλονται σε ταχύρυθμη εκπαίδευση για την "πρόληψη φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης και μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων".

Κι αυτό υπό το φόβο... ενεργοποίησης θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" τα 10 στελέχη που εκπαιδεύονται θα αναλάβουν με τη σειρά τους την εκπαίδευση άλλων 70 στελεχών και μελών υπηρεσιών που εμπλέκονται στα σχέδια που εκπονούνται.

"Πριν από κάθε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση υπάρχουν σινιάλα. Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες και να είμαστε εκπαιδευμένοι για να τα πιάσουμε. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι υπήρξαν σινιάλα που δεν διαβάστηκαν. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης. Παρόλ’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των νευραλγικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να προλάβουμε τυχόν γέννηση πυρήνων ρισοσπαστικοποίησης", δήλωσε αρμόδια πηγή στην εφημερίδα.

Από την πλευρά του, στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί: "Προετοιμαζόμαστε με βάση το διεθνές γίγνεσθαι. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, τι έγινε λάθος στο εξωτερικό. Τι μπορούμε να προβλέψουμε και να αποτρέψουμε στην Ελλάδα. Κάνουμε ανάλυση περιστατικών. Εξετάζουμε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι. Τελικός στόχος είναι η εκπαίδευση να περάσει στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει μία βιβλιογραφία με την οποία εκπαιδεύονται 10 πρόσωπα με περγαμηνές. Μέσα από τα σεμινάρια η ύλη θα εμπλουτιστεί και θα προκύψουν συμπεράσματα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα αποτελέσματα θα κατατεθούν στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που θα αποφασίσουν το κατά πόσο πρέπει να νομοθετηθούν κάποιες από τις εισηγήσεις μας. Από τις ζυμώσεις προκύπτει πολιτικής χρησιμότητας γνώση".

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: